به گفته شفاف ، يكي از اصلي ترين ويژگي هاي بيولوژيكي ويروس كرونا و بسياري از ويروس هاي ديگر وجود “پروتئين سنبله” در ساختار اين ويروس ها است كه به آن امكان نفوذ به سلول هاي ميزبان و ايجاد عفونت در بدن قرباني را مي دهد. ويروس كرونا از سه پروتئين اصلي تشكيل شده است: …
درباره پروتئين «سنبله» ويروس كرونا چه ميدانيم؟ https://dibarooz.ir/درباره-پروتئين-سنبله-ويروس-كرونا-چه/ ديباروز Fri, 03 Sep 2021 17:48:06 0000 علمي و پزشكي https://dibarooz.ir/درباره-پروتئين-سنبله-ويروس-كرونا-چه/ به گفته شفاف ، يكي از اصلي ترين ويژگي هاي بيولوژيكي ويروس كرونا و بسياري از ويروس هاي ديگر وجود “پروتئين سنبله” در ساختار اين ويروس ها است كه به آن امكان نفوذ به سلول هاي ميزبان و ايجاد عفونت در بدن قرباني را مي دهد. ويروس كرونا از سه پروتئين اصلي تشكيل شده است: …
به گفته شفاف ، يكي از اصلي ترين ويژگي هاي بيولوژيكي ويروس كرونا و بسياري از ويروس هاي ديگر وجود “پروتئين سنبله” در ساختار اين ويروس ها است كه به آن امكان نفوذ به سلول هاي ميزبان و ايجاد عفونت در بدن قرباني را مي دهد.
ويروس كرونا از سه پروتئين اصلي تشكيل شده است: پروتئين غشايي (M) ، پروتئين پاكت (E) و پروتئين سنبله (S). در مقايسه با پروتئين هاي “M” (غشا) و “E” (پاكت) ، كه عمدتا در ساختار داخلي ويروس يافت مي شوند ، پروتئين “S” (سنبله) در سطح بيروني ويروس قرار دارد.
پروتئين S توده يا سنبله اي است كه از سطح ويروس بيرون مي آيد. اين پروتئين نقش كليدي در نفوذ ويروس كرونا به سلول هاي ميزبان و بروز عفونت دارد.
بدون پروتئين سنبله ، ويروس كرونا و برخي ويروس هاي ديگر نمي توانند به سلولهاي ميزبان احتمالي مانند انسان و حيوان متصل شوند و بدن قرباني را آلوده نمي كنند.
از سوي ديگر ، پروتئين بالاي كروناويروس همچنين با “آنتي بادي هاي خنثي كننده” در بدن مقابله مي كند. اين آنتي بادي هاي محافظ به طور طبيعي توسط سيستم ايمني هورموني بدن انسان توليد مي شوند. اين آنتي بادي ها به سطح ويروس مي چسبند و از ورود آن به سلول ميزبان جلوگيري مي كنند.
به همين دلايل ، پروتئين سنبله يكي از اهداف ايده آل براي تحقيقات ضد ويروسي و صنعت واكسن است. حساسيت پروتئين سنبله به خنثي سازي آنتي بادي ها باعث شده است كه چندين محقق اقدام به ايجاد عواملي كنند كه مانع اتصال پروتئين S به سلول هاي ميزبان مي شود.
تحقيقات نشان داده است كه تركيبي از چندين آنتي بادي خنثي كننده قوي مي تواند ويروس كرونا را به طور مثرتري هدف قرار داده و ايمني آن را در برابر خنثي سازي كاهش دهد. بنابراين ، يكي از مهمترين شاخه هاي تحقيق براي مبارزه با ويروس كرونا ، جستجوي نقاط قوت و ضعف پروتئين سنبله است.
انتهاي پيام /
- یکشنبه ۱۴ شهریور ۰۰ | ۲۱:۲۶ ۱۴ بازديد
- ۰ نظر