رضا مقصودي را اغلب به عنوان فيلمنامه نويس مي شناسند. از جمله كارهاي وي مي توان به “سوسن با من است” ، “عشق مادر” و “شيدا” اشاره كرد. با اين وجود مقصودي چندين سال به عنوان كارگردان كار مي كند و توليد “دوپينگ” را به عنوان اولين سري در سال 1999 علامت گذاري كرده است. …
منبع: سايت كردوار نيوز
تلويزيون در چه شرايطي جعبه جادو مي شود؟
تلويزيون در چه شرايطي جعبه جادو مي شود؟ https://kordavar.ir/تلويزيون-در-چه-شرايطي-جعبه-جادو-مي-شود؟/ كردوار نيوز Fri, 02 Jul 2021 03:14:22 0000 اخبار فرهنگي https://kordavar.ir/تلويزيون-در-چه-شرايطي-جعبه-جادو-مي-شود؟/
رضا مقصودي را اغلب به عنوان فيلمنامه نويس مي شناسند. از جمله كارهاي وي مي توان به “سوسن با من است” ، “عشق مادر” و “شيدا” اشاره كرد. با اين وجود مقصودي چندين سال به عنوان كارگردان كار مي كند و توليد “دوپينگ” را به عنوان اولين سري در سال 1999 علامت گذاري كرده است. …
منبع: سايت كردوار نيوز
تلويزيون در چه شرايطي جعبه جادو مي شود؟
رضا مقصودي را اغلب به عنوان فيلمنامه نويس مي شناسند. از جمله كارهاي وي مي توان به “سوسن با من است” ، “عشق مادر” و “شيدا” اشاره كرد. با اين وجود مقصودي چندين سال به عنوان كارگردان كار مي كند و توليد “دوپينگ” را به عنوان اولين سري در سال 1999 علامت گذاري كرده است.
مگسودي با اعتقاد به نياز به ساختاري جديد در سريال سازي تلويزيون گفت: به نظر من يكي از مشكلات سريال سازي كه در سينما مي بينيم توجه شديد به رئاليسم و كارهاي رئاليستي است. جنبه اين ابزار تخيل و جادو را كاهش مي دهد.
وي گفت: “ما جنبه هاي فانتزي هنرهاي نمايشي را در فيلم و تلويزيون فراموش كرده ايم و به نظر من براي اينكه تلويزيون يك جعبه جادويي باشد ، بايد به توليد فانتزي و همچنين واقع گرايي نيز توجه كنيم.” از طرف ديگر ، در تلويزيون به ندرت با كمدي هاي فانتزي روبرو مي شويم و فكر مي كنم براي توليد اين نوع كمدي ، ايجاد شرايطي براي تلويزيون ضروري است كه منوي متفاوتي براي سليقه مخاطب فراهم كند.
مقصودي به بهانه پخش اولين سريال خود از آي فيلم در گفت وگو با كردوار نيوز ، درباره “دوپينگ” گفت: هدف اصلي ساخت اين سريال خنده و سرگرمي بود و نبايد آن را دست كم گرفت. قصد من اين بود كه مخاطب را سرگرم كنم. اما به هيچ وجه و با نيرنگ. سعي كردم سرگرمي مناسب و سالمي داشته باشم.
وي پس از ساخت اولين فيلم بلند خود ، شرم ، دوپينگ را ساخت و اولين تجربه خود را با اين سريال شرح داد: “علي رغم اينكه برخي از پيامهاي اخلاقي و انساني مانند صداقت و مهرباني در پس سرگرمي دنبال مي شود. نبايد ارزيابي شود. به خصوص وقتي با داستان هاي كمدي و طنز روبرو مي شويم. قصد من اين بود كه مخاطب را سرگرم كنم ، اما نه با هر روش و نيرنگ ، بلكه يك سرگرمي مناسب و سالم را فراهم كنم.

سريال دوپينگ
اين كارگردان و فيلمنامه نويس افزود: تلاش من بر اساس ساخت يك كمدي فانتزي است. در اين داستان سعي كردم رابطه درستي بين كمدي و فانتزي برقرار كنم و از طريق كمدي خيالي قانع كننده شكل دهم.
وي گفت كه كمدي موقعيتي به خودي خود به يك عادت يا نگرش تبديل شده است و او مي خواهد به طور غير ارادي كمدي موقعيتي را در كمدي هاي فانتزي و پر از خنده و خنده ايجاد كند. وقتي سراغ كمدي موقعيتي رفتيم و سرانجام يك داستان عاشقانه مرتبط با اين خيال.
مقصودي ادامه داد: سناريوي “دوپينگ” تقريباً ده سيزده سال پيش بود. داستان و طرح فيلمنامه و حتي فيلم نامه براي يك فيلم نوشته شده است. اما اين كار هرگز انجام نشد زيرا اسپانسر چيزي را مي خواست كه فيلمنامه نباشد. ما هم نساختيم. فكر نمي كردم اين طرح براي تلويزيون پذيرفته شود. اما دوستان شبكه 3 اين داستان را پسنديدند و از آن استقبال كردند.
كارگردان و فيلمنامه نويس سريال «دوپينگ» افزود: طراحي داستاني را براي اين مجموعه آغاز كرديم. زيرا در متن فيلم ، تصاوير ، فضاها و وقايع محدودتر و خلاصه تر بودند؛ اما همه اينها به سريال اضافه شده است و ما به جاي يك خانواده ، دو خانواده داريم كه هر كدام يك شخصيت پيدا مي كنند و داستان هاي فرعي زيادي نيز براي يافتن دامنه و شكل يك سريال اضافه شده است. هنگام انتخاب بازيگران ، ما همچنين سعي كرديم بازيگراني پيدا كنيم كه متناسب با شخصيت هاي فيلمنامه باشند.

رضا مقصودي ، با سيروس مقدم (مدير كل)
وي انتقاد از مرگبار بودن داستان را پذيرفت و توضيح داد: اين برمي گردد به آنچه من هنگام نوشتن فيلمنامه گفتم. فيلمنامه اين سريال سالها پيش براي يك فيلم با سرعت بالا نوشته شده است. زيرا بر اساس يك ساختار حركتي نوشته شده است. بازنويسي و افزودن داستان ها و شخصيت ها براي تبديل شدن به سريال ، به دليل كمبود فرصت ، امكان بازنويسي و تغيير را به ما نمي داد. الان كه سريال را ديدم ، هم از اينكه چرا چيزي را حذف نكردم و هم اينكه چيزي اضافه نكردم پشيمانم.
مقصودي درباره اين تجربه متفاوت در تلويزيون تصريح كرد: كار در تلويزيون ويژگي هاي متفاوتي با فيلم دارد و من هيچ تجربه اي در اين زمينه نداشتم و نگران برخي از كارهايي بودم كه مي توان در روند توليد انجام داد و نمي توان انجام داد. اما در نهايت اين يك تجربه ارزشمند بود. اكنون من مي دانم كه چگونه براي فيلمبرداري يك سريال بازي كنم. به عنوان مثال ، وقتي شرايط توليد مساعد نيست ، من يك سريال را نمي گيرم مگر اينكه برنامه ريزي جدي براي آن انجام شود.
انتهاي پيام
منبع: سايت كردوار نيوز
تلويزيون در چه شرايطي جعبه جادو مي شود؟
- جمعه ۱۱ تیر ۰۰ | ۱۶:۰۷ ۱۲ بازديد
- ۰ نظر